28. juni 2024

København er i top 5 over verdens dyreste byer at parkere i, viser undersøgelser

Der er så meget at se i verden, lige fra at opdage det nyeste inden for kunst eller arkitektur til at finde ud af mere om en bys hemmeligheder gennem århundreder. Din bil kan være den nemmeste måde at organisere dit livs rejse på. Men nogle gange kan udgifterne til parkering føles som en torn i øjet på en spændende rejse.

Derfor har vores team hos DiscoverCars.com lavet en undersøgelse for at finde ud af, hvilke byer der er de dyreste at parkere i.

København viste sig at være den fjerde dyreste by i verden, både hvad angår parkeringsafgifter og antallet af parkeringsforseelser.

Vi analyserede de gennemsnitlige omkostninger for parkering på gaden pr. time ud over omkostningerne for overtrædelser ved parkering. I analysen kiggede vi på de 80 mest befolkede byer i verden. Ved at beregne et gennemsnit for begge faktorer blev hver by rangeret fra 1-80 og fik en samlet score mellem 0-160 point. Jo højere den givne score var, jo dyrere var parkeringen i den enkelte by.

Parkering i København

Med i alt 141 point lå København på en 4. plads for deres samlede gennemsnit for parkering pr. time og bøder for parkering overtrædelser. En times parkering koster i gennemsnit ca. 34,50 kr.

Når man ser på omkostningerne ved parkering alene, viser det sig, at København har verdens 7. dyreste pris. I mellemtiden var der en gennemsnitlig afgift på 1.315,04 kr. for enhver overtrædelse af parkeringsreglerne. Vores resultater konkluderede, at hvis man kun ser på parkeringsbøder, var dette verdens 14. dyreste afgift.

Vi vil gerne anbefale et par steder, man kan se, når man besøger København. Hvis du elsker historie, hvorfor så ikke planlægge et besøg, hvor du besøger Rosenborg Slot? Slottet er et sommerhus fra renæssancen og blev oprindeligt bygget i 1606. Det ligger i en frodig have, kun ca. 6 minutters kørsel fra det centrale København og ca. 29 minutters kørsel fra Københavns Lufthavn.

Eller du kan snuppe din skitsebog og blyant og gå på opdagelse på Louisiana Museum for Moderne Kunst. Det viser det bedste inden for moderne kunst og design og ligger ca. 40 minutters kørsel nord for København. Og der er også en stor gratis parkeringsplads til besøgende og ekstra parkering, hvis der er mange biler. Så lad parkeringsafgiften blive ved døren, og træd ind i en ny, fordybende verden, hvor du kan nyde de fineste kunstværker.

Når du efter al den opdagelse er mæt af kultur, men sulten efter mad, så er Torvehallerne et besøg værd. Det har været en lokal favorit siden 1889 og er et spisested fyldt til randen med de lokale delikatesser, vi kender og elsker, som friskfanget fisk og skaldyr og sødt bagværk. Den nærmeste parkeringsplads er også kun 2 minutters gang væk, så når alle markedets seværdigheder og dufte - og smage - har fanget din opmærksomhed, behøver du ikke bekymre dig om at løbe tilbage til bilen. Velbekomme!

Den komplette undersøgelse

På 1. pladsen med 158 point lå Amsterdam i Holland. Den hollandske hovedstad havde det næsthøjeste gennemsnitstal for parkering pr. time og bøder for parkering overtrædelser, hvilket førte til den højeste score. Der koster parkering i gennemsnit 46,73 kr. og eventuelle bøder er 2.307,08 kr.

Derefter fulgte Chicago i USA med 156 point. I den anden amerikanske by på vores top ti-liste var prisen for en times parkering gennemsnitligt 45,10 kr. Eventuelle bøder for overtrædelse af parkeringsreglerne beløb sig til ca. 1.825,79 kr.

Med 143 point kommer London i Storbritannien ind på 3. pladsen. Den engelske hovedstad havde den dyreste timepris af de byer, vi undersøgte, med en pris på gennemsnitligt 54,19 kr. Hvis du skal betale for en parkeringsbøde, koster det ca. 932,41 kr.

Top 5 blev afrundet af Seattle i USA. I alt 139 point blev tildelt på grund af byens parkeringspriser. Det koster dig i gennemsnit ca. 24,81 kr. for en time i den nordvestlige by. Eventuelle parkeringsafgifter vil også ligge på omkring 1.704,07 kr.

De øvrige byer i top 20:

6. Sydney, Australien
7. Edinburgh, Storbritannien
8. Barcelona, Spanien
9. Toronto, Canada
10. Dublin, Irland
11. Melbourne, Australien
12. Los Angeles, Californien, USA
13. Oslo, Norge
14. Philadelphia, USA
15. Brisbane, Australien
16. Vancouver, Canada
17. San Francisco, USA
18. Prag, Tjekkiet
19. Adelaide, Australien
20. Helsinki, Finland

Som vores resultater har bekræftet, er der masser af vidunderlige ting at se og opleve i hovedstaden, og der er masser af parkeringsmuligheder, som gør det til en uforglemmelig dagstur. Uanset om du nyder noget kultur eller dykker ned i nogle kulinariske lækkerier, så hvorfor skulle du kigge længere væk, når der er så meget, dette land har at byde på?

Metodologi

DiscoverCars.com har undersøgt de dyreste og billigste byer for parkering og parkeringsbøder i verden.

Disse komponenter blev analyseret ved hjælp af 80 af de mest folkerige byer i verden. Scorerne, der blev skabt ved at beregne de gennemsnitlige omkostninger ved parkering og de gennemsnitlige parkeringsbøder ved lovovertrædelse for hver by, blev derefter beregnet. De kombinerede samlede omkostninger for begge disse faktorer blev også beregnet. Scorerne blev derefter rangeret fra 1-80. Den højeste score var 160.

Disse 3 separate gennemsnitlige resultater for hver by skabte derefter 3 top 10-lister for hvert område.

Omkostningerne ved parkering blev beregnet ud fra de gennemsnitlige omkostninger ved en times parkering på gaden i hver by på en hverdag (mandag til fredag) og på ikke-helligdage. Den gennemsnitlige parkeringsbøde blev estimeret som gennemsnittet for både simple og alvorlige overtrædelser.

Data om omkostninger til parkering blev indsamlet fra kilder som offentlige hjemmesider, nationale databaser over parkering og lokale medier. De mest opdaterede data om bøder i hver by blev også indsamlet fra lokale myndigheders hjemmesider og pressen.

Alle beløb er vist i DKK (kr.) Alle data blev konfigureret i maj 2024. Alle vekselkurser var korrekte på tidspunktet for udgivelsen.
Hvis du ønsker at leje en bil i din næste ferie, bør du overveje at vælge os. Vi er førende inden for billeje og sammenligner priser på biludlejning fra mange forskellige selskaber uden skjulte gebyrer.

Du kan bruge vores ydelser til at finde den perfekte bil til din næste rejse i mere end 145 lande og mere end 10.000 byer. Vores praktiske database med anmeldelser hjælper dig med at finde en leverandør, du kan stole på.