12 Ιουνίου 2024

Η Λάρνακα αναδείχτηκε ένα από τα πέντε πιο γραφικά μέρη στον κόσμο για οδήγηση

Όταν φαντάζεστε να αξιοποιείτε στο έπακρο το καλοκαίρι, το μποτιλιάρισμα μπορεί να μην είναι μέρος αυτού του οράματος. Το να έχετε ειδυλλιακή θέα από την άνεση του καθίσματος του οδηγού, θα σας προσφέρει την τέλεια ευκαιρία να δημιουργήσετε αναμνήσεις μιας ζωής χωρίς τη φασαρία.

Για το λόγο αυτό, η ομάδα μας εδώ στο DiscoverCars.com πραγματοποίησε μια έρευνα χρησιμοποιώντας 250.000+ κριτικές από τους πελάτες μας, καθιστώντας αυτή την τέταρτη συνεχή χρονιά που διεξάγουμε αυτήν την έρευνα ετησίως.

Από τα ευρήματα, η Λάρνακα βρέθηκε να είναι η Πέμπτη πιο γραφική τοποθεσία για οδήγηση, στον κόσμο.

Μεθοδολογία

Διεξάγοντας την ετήσια έρευνά μας, η ομάδα μας εξέτασε τις πιο πρόσφατες κριτικές των οδηγών. Αυτή τη φορά μετρήθηκαν μόνο προορισμοί που έχουν λάβει περισσότερες από 500 κριτικές. Επίσης, επιλέχθηκε μόνο η πόλη με την υψηλότερη κατάταξη από κάθε χώρα. Αυτό έχει δημιουργήσει μια λίστα με τους κορυφαίους 20 και με μεγαλύτερη ποικιλία προορισμούς για να επιλέξουν οι αναγνώστες. Χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 250.000 κριτικές από τους πελάτες μας.

Γραφική Κύπρος

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη μας, το λιμάνι της Λάρνακας, βρίσκεται στη νότια ακτή, συνδυάζοντας υπέροχες παραλίες και έντονη νυχτερινή ζωή με μια πραγματική αίσθηση ιστορίας. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι 2.334 κριτικές έδωσαν σε αυτόν τον προορισμό μια μέση βαθμολογία 9,06, τοποθετώντας τον στην πρώτη 5άδα.

Για το τέλειο οδικό ταξίδι, ένα εκπληκτικό αξιοθέατο σε κοντινή απόσταση είναι οι Αλυκές της Λάρνακας. Το καλοκαίρι, αυτό το δίκτυο από αλμυρές λίμνες μπορεί να στεγνώσει εντελώς και λέγεται ότι μοιάζει με την επιφάνεια του φεγγαριού. Μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου, μεταναστευτικά κοπάδια πουλιών, συμπεριλαμβανομένων των άγριων ροζ φλαμίνγκο, σταματούν εδώ για να τραφούν με τις αλμυρές γαρίδες των λιμνών.

Ακριβώς προς τα βόρεια, βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης του Κιτίου. Ο Ναός της Αφροδίτης-Αστάρτης, από τον 9ο αιώνα π.Χ., είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες χώρους, ενώ υπάρχουν επίσης απίστευτα δείγματα ναών αιγυπτιακού τύπου.

Ή, ακριβώς πάνω στην ακτογραμμή, η παραλία Φοινικούδες προσφέρει μια μεγάλη αμμώδη παραλία - 600 μέτρα για την ακρίβεια! Υπάρχει επίσης ένας όμορφος πεζόδρομος που στεφανώνει τα ήρεμα, ζεστά νερά, κάτι που μπορεί να κάνει μια οικογενειακή έξοδο πολύ διασκεδαστική.

Εν τω μεταξύ, σε μικρή απόσταση δυτικά βρίσκεται ο νεολιθικός οικισμός των Χοιροκοιτίων. Ένας αρχαιολογικός χώρος που χρονολογείται από τη νεολιθική εποχή, και έχει καταχωρηθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1998. Προσφέρει υπέροχη θέα στον πρώιμο ανθρώπινο πολιτισμό και θεωρείται ένας από τους καλύτερα διατηρημένους προϊστορικούς χώρους της ανατολικής Μεσογείου.

Η πλήρης βαθμολογία

Στην πρώτη θέση της κατάταξης ήταν το Χόμπαρτ, της Αυστραλίας. Η πρωτεύουσα του νησιού της Τασμανίας προηγήθηκε με βαθμολογία 9,25 που έδωσαν οι 1.189 κριτικές.

Κατακτώντας τη δεύτερη θέση, το Funchal στο νησί Μαδέρα της Πορτογαλίας είχε συνολική βαθμολογία 9,19. Αυτή δόθηκε από 618 κριτικές, με το λοφώδες τοπίο να προσφέρει μια εκπληκτική ανοιχτή θέα.

Στην τρίτη θέση είναι η Κεφαλονιά, στην Ελλάδα, όπου 728 παραθεριστές έδωσαν στην.
πόλη-νησί έναν υψηλό βαθμό 9,13 χάρη στα πολλά ειδυλλιακά λιμάνια και τις ακτές.

Το Ponta Delgada, που βρίσκεται στις Αζόρες της Πορτογαλίας κατέλαβε την τέταρτη θέση της κατάταξης. Αυτό ήταν αποτέλεσμα των ηφαιστειακών νησιών του αρχιπελάγους που εξασφάλισαν συνολικά ένα τεράστιο 9,09 από 4.623 χρήστες.

Οι υπόλοιπες πόλεις από αυτές που καταγράφηκαν ήταν:

6. Christchurch, Νέα Ζηλανδία
7. Pointe-a-Pitre, Γουαδελούπη
8. Μενόρκα, Ισπανία - Βαλεαρίδες Νήσοι
9. Λανθαρότε, Ισπανία - Κανάρια Νησιά
10. Βουδαπέστη, Ουγγαρία
11. Μόναχο, Γερμανία
12. Keflavik, Ισλανδία
13. Ζάγκρεμπ, Κροατία
14. Σκόπια, Μακεδονία
15. Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική
16. Nadi, Φίτζι
17. Κρακοβία, Πολωνία
18. Μπάρι, Ιταλία
19. Plaisance, Μαυρίκιος
20. Βιέννη, Αυστρία

Αν ψάχνετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο για ένα οδικό ταξίδι στις επόμενες διακοπές σας, παρακαλούμε να σκεφτείτε να επιλέξετε εμάς. Είμαστε πρωτοπόροι στις υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων, συγκρίνοντας τις τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων από πολλές διαφορετικές εταιρείες χωρίς κρυφές χρεώσεις.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας για να βρείτε το τέλειο αυτοκίνητο για το ταξίδι σας σε περισσότερες από 145 χώρες και σε περισσότερες από 10.000 τοποθεσίες. Η εύχρηστη βιβλιοθήκη μας με αξιολογήσεις θα σας βοηθήσει να βρείτε έναν προμηθευτή στον οποίο μπορείτε να βασιστείτε.