7 Ιουνίου 2024

Η Κεφαλονιά στα τρία πιο γραφικά μέρη του κόσμου για οδήγηση

Με τον επικείμενο καλοκαιρινό καιρό o οποίος προσφέρει την τέλεια δικαιολογία για ένα οδικό ταξίδι, η απόλαυση της οδήγησης μακριά από το άγχος των γεμάτη κίνηση δρόμων φέρνει μαζί της την ευκαιρία να απολαύσετε το τοπίο, όλα από την άνεση της θέσης του οδηγού.

Για το λόγο αυτό, η ομάδας μας εδώ στο DiscoverCars.com πραγματοποίησε μια έρευνα χρησιμοποιώντας 250,000+ κριτικές των πελατών μας, καθιστώντας αυτή την τέταρτη διαδοχική χρονιά διεξαγωγής αυτής της έρευνας σε ετήσια βάση.

Από τα αποτελέσματα, η Κεφαλλονιά έχει καταταγεί μεταξύ των τριών κορυφαίων γραφικών τοποθεσιών στον κόσμο για οδήγηση.

Μεθοδολογία

Διεξάγοντας την ετήσια έρευνά μας, η ομάδα μας εξέτασε τις πιο πρόσφατες κριτικές των οδηγών. Αυτή τη φορά μετρήθηκαν μόνο προορισμοί που έχουν λάβει περισσότερες από 500 κριτικές. Επίσης, επιλέχθηκε μόνο η πόλη με την υψηλότερη κατάταξη από κάθε χώρα. Αυτό έχει δημιουργήσει μια λίστα με τους κορυφαίους 20 και με μεγαλύτερη ποικιλία προορισμούς για να επιλέξουν οι αναγνώστες. Χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 250.000 κριτικές από τους πελάτες μας.

Γραφικά αξιοθέατα της Κεφαλονιάς

Η Κεφαλονιά βαθμολογήθηκε από 728 παραθεριστές, οι οποίοι έδωσαν στο νησί έναν πολύ υψηλό 9,13 μέσο όρο. Στο παρελθόν, η Κεφαλονιά κατετάγη στην όγδοη θέση (το 2023) – πηδώντας φέτος πέντε θέσεις!

Αν οδηγήσετε στο λιμάνι του Αργοστολίου το πρωί, ίσως έχετε την τύχη να δείτε τις άγριες θαλάσσιες χελώνες. Όταν οι ψαράδες αγκυροβολούν τις βάρκες τους για να ταξινομήσουν τα αλιεύματά τους και ετοιμάζονται να πουλήσουν τα φρέσκα ψάρια του πρωινού, οι χελώνες κολυμπούν μέχρι εκεί με την ελπίδα να πάρουν κάποιο μερίδιο.

Το Σπήλαιο της Μελισσάνης, κοντά στην παραλιακή πόλη της Σάμης, είναι άλλο ένα σημείο που πρέπει να επισκεφτείτε. Μέσα στο σπήλαιο υπάρχει μια λίμνη, με νερό βάθους πάνω από 20 μέτρα που μπορείτε να κάνετε κωπηλασία. Μέρος του σπηλαίου είναι ανοιχτό από πάνω στον ουρανό αφού η οροφή έπεσε πριν από εκατοντάδες χρόνια, και το φως του ήλιου πάνω στο νερό είναι ένα όμορφο θέαμα.

Στα βόρεια του νησιού ένα σημείο που πρέπει να επισκεφθείτε, είναι η παραλία του Μύρτου, μια γαλαζοπράσινη παραλία με γκρεμό δίπλα στον κόλπο του Μύρτου. Ένας ελικοειδής γραφικός δρόμος προσφέρει μια όμορφη διαδρομή με ένα ακόμα πιο όμορφο τελικό σημείο, όπου το υψόμετρο προσφέρει επίσης ένα τέλειο σημείο για να δείτε ένα παστέλ ηλιοβασίλεμα τη νύχτα.

Ή, στο νοτιότερο άκρο του νησιού και σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από την παραλία Λευκοί Βράχοι, το Gentilini Winery & Vineyards είναι ένα τοπικό στολίδι που περιμένει να το εξερευνήσετε μετά από μια καλή μέρα χαλάρωσης σε μια ξαπλώστρα. Ανεξάρτητο και οικογενειακά διοικούμενο, το οινοποιείο και οι γύρω καταπράσινοι κήποι προσφέρουν ξενάγηση με δωρεάν τοπικά φαγητά που μπορείτε να δοκιμάσετε μαζί με το κρασί σας. Άσπρο πάτο!

Η πλήρης βαθμολογία

Στην πρώτη θέση της κατάταξης ήταν το Χόμπαρτ, της Αυστραλίας. Η πρωτεύουσα του νησιού της Τασμανίας προηγήθηκε με βαθμολογία 9,25 που έδωσαν 1.189 κριτικοί.

Στη συνέχεια, το Funchal της Πορτογαλίας, πήρε τη δεύτερη θέση με συνολική βαθμολογία 9,19 που δόθηκε από 618 κριτικούς, και η Ponta Delgada, που βρίσκεται στις Αζόρες Νήσους, κατέκτησε την τέταρτη θέση. Αυτό ήταν αποτέλεσμα των ηφαιστειακών νησιών του αρχιπελάγους που εξασφάλισαν συνολικά μία τρομερή βαθμολογία 9,09 από έναν εκπληκτικό αριθμό 4.623 χρηστών.

Η Λάρνακα, της Κύπρου, κατατάχθηκε στην πέμπτη θέση, με τις αμμώδεις παραλίες και την έντονη νυχτερινή ζωή εξασφάλισε έναν αξιοσέβαστο μέσο όρο 9,06 από 2.334 ταξιδιώτες.

Οι υπόλοιπες πόλεις από αυτές που καταγράφηκαν ήταν:
6. Christchurch, Νέα Ζηλανδία
7. Pointe-a-Pitre, Γουαδελούπη
8. Μενόρκα, Ισπανία - Βαλεαρίδες Νήσοι
9. Λανθαρότε, Ισπανία - Κανάρια Νησιά
10. Βουδαπέστη, Ουγγαρία
11. Μόναχο, Γερμανία
12. Keflavik, Ισλανδία
13. Ζάγκρεμπ, Κροατία
14. Σκόπια, Μακεδονία
15. Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική
16. Nadi, Φίτζι
17. Κρακοβία, Πολωνία
18. Μπάρι, Ιταλία
19. Plaisance, Μαυρίκιος
20. Βιέννη, Αυστρία

Αν ψάχνετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο για ένα οδικό ταξίδι στις επόμενες διακοπές σας, παρακαλούμε να σκεφτείτε να επιλέξετε εμάς. Είμαστε πρωτοπόροι στις υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων, συγκρίνοντας τις τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων από πολλές διαφορετικές εταιρείες χωρίς κρυφές χρεώσεις.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας για να βρείτε το τέλειο αυτοκίνητο για το ταξίδι σας σε περισσότερες από 145 χώρες και σε περισσότερες από 10.000 τοποθεσίες. Η εύχρηστη βιβλιοθήκη μας με αξιολογήσεις θα σας βοηθήσει να βρείτε έναν προμηθευτή στον οποίο μπορείτε να βασιστείτε.