8. juli 2024

Oslo har verdens fjerde dyreste parkeringspriser ifølge undersøkelse

Enten du tar en tur til sentrum, reiser lengre unna for å besøke venner eller familie, eller kanskje til og med planlegger en lengre biltur, kan parkeringskostnadene ha stor innvirkning på reisen din. Av den grunn har vårt team på DiscoverCars.com gjort research for å finne ut hvilke byer som er dyrest når det gjelder parkering.

Undersøkelsene viser at Oslo har de fjerde høyeste timeparkeringsprisene i verden, blant 80 av verdens mest befolkede byer.

Parkering i Oslo

Timeparkeringsprisen i Oslo er omtrent 67 kr, noe som plasserer byen på fjerde plass - og for å sette det i perspektiv, er dette en høyere parkeringspris enn 76 andre byer rundt om i verden!

Oslo kom rett bak Chicago, hvor parkering koster i gjennomsnitt 70 kr i timen. Byen som fulgte Oslo var Edinburgh, med en gjennomsnittlig timepris på 63 kr.

Men hvis du likevel tar bilen inn til Oslo, vil du ikke angre, for det er så mye å gjøre der. For eksempel er Vigelandsanlegget i Frognerparken et absolutt must å se. Parken er full av de utrolige verkene til Gustav Vigeland, inkludert hans berømte monolitt som er over 14 meter høy. Disse granitt- og bronse-skulpturene viser livaktige menneskefigurer i massiv skala.

Hvis du har barna med deg, kan Folkemuseet bli en stor suksess. Dette enorme friluftsmuseet har 160 bygninger som representerer livet i Norge fra 1200-tallet og fremover. Her vil de minste barna kunne løpe, leke og utforske, mens litt eldre barn vil bli fascinert av hvor annerledes livet var for hundrevis av år siden.

Det er 34 Michelin-anerkjente restauranter i Oslo, noe som betyr at hvis du tar en tur til byen for en spesiell feiring, er det mange muligheter for et minneverdig måltid. Maaemo har tre Michelin-stjerner, og gjestene blir servert en sesongbasert smaksmeny. Litt rimeligere priser får man på Brasserie Blanche, som er en svært populær fransk restaurant med en koselig atmosfære – eller prøv Bon Lio for både spanske og norske retter.

Hvorfor ikke parkere i byen og nyte en spasertur langs Havnepromenaden? Den 9 km lange ruten guider deg langs havnekanten, hvor du kan nyte sollyset på vannet samt slående utsikt over byens arkitektur. Stopp ved SALT ved operaen, hvor du kan nyte badstuene, prøve matbodene og kanskje til og med få med deg livemusikk på scenen.

Resten av rangeringen

På førsteplass, for de høyeste prisene i verden, ligger London, Storbritannia, hvor parkering i en time vil koste deg 82 kr. Deretter kommer Amsterdam, Nederland, på andreplass med en timepris på 71 kr. På tredjeplass er det Chicago, USA, hvor gjennomsnittskostnaden er 69 kr.

Oslo ligger på fjerdeplass, med en timepris på omtrent 66 kr. I Edinburgh, Storbritannia er 62 kr gjennomsnittskostnaden for parkering – det eneste landet med den tvilsomme æren av å være med på topp 10-listen to ganger. I Wie, Østerrike, koster en times parkering i gjennomsnitt 55 kr.

Det koster i gjennomsnitt 52 kr for å parkere en time i København, Danmark. Melbourne, Australia ligger ikke langt bak København med en gjennomsnittlig timepris på 49 kr.

I Paris, Frankrike kan du forvente å betale omtrent 49 kr for en times parkering. Nederst på topp 10-listen, er den gjennomsnittlige kostnaden for en times parkering i Riga, Latvia, på 48 kr.

Selv om timeprisene kanskje ikke høres veldig forskjellige ut på tvers av disse ulike landene, hvis du multipliserer det med 4 eller 5 for å regne ut kostnaden for en dags parkering, ser du at det er ganske stor forskjell! Å parkere i London i 4 timer ville koste 330 kr, sammenlignet med 284 kr for samme tidsperiode i Amsterdam. Noen måter å holde parkeringskostnadene nede på kan for eksempel være å kjøre til en togstasjon like utenfor sentrum for en lavere timepris, og deretter ta offentlig transport for den siste delen av reisen.

Hvis du ønsker å leie en bil til en tur neste gang du skal på ferie, bør du vurdere å velge oss. Vi er en ledende aktør innen bilutleie, som sammenligner priser fra en rekke ulike selskaper uten skjulte kostnader.

Du kan bruke våre tjenester til å finne den perfekte bilen for din tur i mer enn 145 land og over 10 000 steder. Vår praktiske samling av brukeranmeldelser vil hjelpe deg å finne en leverandør du kan stole på.

Metodikk

DiscoverCars.com undersøkte de dyreste og billigste byene for parkering og parkeringsbøter i verden.

Kostnaden for parkering ble utregnet ved å bruke gjennomsnittlig pris for 1 times gateparkering i hver by på en hverdag (mandag til fredag), utenom helligdager. Gjennomsnittlig beløp for parkeringsbot ble estimert som gjennomsnittet for både mindre alvorlige og mer alvorlige overtredelser.

Dataene for parkeringskostnadene ble samlet inn fra kilder som inkluderer regjeringens nettsider, nasjonale parkeringsdatabaser og lokale medier. De mest oppdaterte dataene for bøter i hver by ble også samlet inn fra lokale regjeringers nettsider og presse.

Alle pengebeløp er oppgitt i kroner, konvertert fra amerikanske dollar, og alle tall er avrundet opp til nærmeste krone. All data ble konfigurert i juni 2024. Alle valutakurser var korrekte på tidspunktet for publiseringen.
Topp relaterte steder
© 2011 - 2024 AS Discover Car Hire Alle rettigheter reservert.