Hovedstaden i
Norge endte opp i våre resultater som den mest stressende byen for sjåfører, med en stress-rangering på 37,5. Det høyeste punktet i sjåførens hjerterytme under kjøring var 110 bpm - betydelig høyere enn når de kjørte i det som må ha vært en mindre stressende situasjon, når med en hjerterytme på kun 71 bpm.
Dr Adedeji Saheed fortalte at hjerterytmene som oppleves hos denne sjåføren er normale, men det faktum at deres hvilende hjerterytme nådde 99 bpm - som ligger i det øvre sjiktet av normalnivået - betyr at de kan ha opplevd stress eller bekymring før de begynte å kjøre. Han anerkjente også at en høy hvilende hjerterytme kan påvirkes av koffeininntak, i tillegg til at hjerterytmer naturlig svinger gjennom dagen.
Oslo er kjent for å ha trange veier, noe som kan gjøre det krevende eller tregt å navigere seg frem i byen, noe som kan ha påvirket sjåførens stressnivå. Selv om denne studien ble gjennomført på våren, er det verdt å nevne at på vinteren skaper isete veier ytterligere utfordringer her i Norge.
For å komme deg ut av sentrum og få pusten tilbake, hvorfor ikke kjøre ut til Bygdøy-halvøya? Dette er en halv times kjøretur fra Oslo - og når du er der, kan du nyte gangstiene i Kongeskogen eller dra til stranden.
Eller, hvorfor ikke sjekke ut noe av kunsten, designet og arkitekturen som rammer inn noen av våre utpekte Scenic Route-utflukterr? Av en spesielt betagende natur er det til sammen 18, hvor man kan se fjorder, isbreer og fjell etter å ha stoppet langs veien og få den beste utsikten over Norge - bokstavelig talt! Disse inkluderer Andøya Scenic Route og Scenic Route Varanger, som har fantastisk naturskjønnhet der dyreliv og bølgende åser kan utgjøre den perfekte hvilepausen for virkelig å nyte en avslappende kjøretur.
Fra funnene fra forskningen vår i Oslo ble følgende statistikker registrert hos deltakeren vår:
Laveste hvilende hjerterytme: 63 bpm
Høyeste hvilende hjerterytme: 99 bpm
Laveste kjørende hjerterytme: 71 bpm
Høyeste kjørende hjerterytme: 110 bpm
Stress-rangering (forskjell): 37,5