28. mai 2024

Oslo utpekt som mest stressende europeiske by å kjøre i

Kjøring kan være en gledelig affære, noe alle som har vært på en minnerik bilferie vil være enig i. Men det er også en iboende glede ved å kjøre - spenningen ved å kunne dra dit du vil, i en bil som føles god å styre og som er responsiv til selv den letteste berøring.

Noen ganger kan kjøring imidlertid føre til mye stress. Nesten alle vil ha vært påvirket av dette på ett eller annet tidspunkt - hvor hjerterytmen skyter i været mens tett trafikk sperrer for veien, eller ved at andre sjåførers oppførsel skaper uro, irritasjon eller til og med det man kaller ''road rage''.

Oslo er rangert som det mest stressende stedet å kjøre i Europa, i den første av serien satt sammen av teamet vårt hos DiscoverCars.com.

Metodikk

I den første serien vår, jobbet vi med en gruppe sjåfører fra ni byer rundt omkring i Europa, som sa seg villige til å ta del i studien vår. Vi testet hjerterytmen deres mens de tok en halv times kjøretur rundt i byen sin, og vi filmet turen deres med et dashbord-kamera.

Vi innhentet informasjon om hver sjåførs hvilende og kjørende hjerterytme, og målte høyeste og laveste bpm (puls) for begge situasjoner. Deretter fant vi gjennomsnittet for deres laveste hvilende og kjørende hjerterytmer. Vi trakk dette fra dere høyeste hjerterytmer, både hvilende og kjørende. Vi viste hjerterytme-dataene til Dr Adedeji Saheed, en praktiserende lege som er spesialisert innen indremedisin, med over tre års klinisk praksis. Han ga innsikt om typiske hjerterytmer.

De resulterende tallene ble brukt til å lage rangeringen. Dette tallet er deres 'Stress-rangering'.

Vi innhentet også informasjon fra nettbaserte plattformer som Reddit og forum for reise, kjøring og motorsyklister for å se hva folk sier om veiforhold, parkering og hvordan det er å kjøre i hver av disse byene.

Stressende kjøring i Norge

Hovedstaden i Norge endte opp i våre resultater som den mest stressende byen for sjåfører, med en stress-rangering på 37,5. Det høyeste punktet i sjåførens hjerterytme under kjøring var 110 bpm - betydelig høyere enn når de kjørte i det som må ha vært en mindre stressende situasjon, når med en hjerterytme på kun 71 bpm.

Dr Adedeji Saheed fortalte at hjerterytmene som oppleves hos denne sjåføren er normale, men det faktum at deres hvilende hjerterytme nådde 99 bpm - som ligger i det øvre sjiktet av normalnivået - betyr at de kan ha opplevd stress eller bekymring før de begynte å kjøre. Han anerkjente også at en høy hvilende hjerterytme kan påvirkes av koffeininntak, i tillegg til at hjerterytmer naturlig svinger gjennom dagen.

Oslo er kjent for å ha trange veier, noe som kan gjøre det krevende eller tregt å navigere seg frem i byen, noe som kan ha påvirket sjåførens stressnivå. Selv om denne studien ble gjennomført på våren, er det verdt å nevne at på vinteren skaper isete veier ytterligere utfordringer her i Norge.

For å komme deg ut av sentrum og få pusten tilbake, hvorfor ikke kjøre ut til Bygdøy-halvøya? Dette er en halv times kjøretur fra Oslo - og når du er der, kan du nyte gangstiene i Kongeskogen eller dra til stranden.

Eller, hvorfor ikke sjekke ut noe av kunsten, designet og arkitekturen som rammer inn noen av våre utpekte Scenic Route-utflukterr? Av en spesielt betagende natur er det til sammen 18, hvor man kan se fjorder, isbreer og fjell etter å ha stoppet langs veien og få den beste utsikten over Norge - bokstavelig talt! Disse inkluderer Andøya Scenic Route og Scenic Route Varanger, som har fantastisk naturskjønnhet der dyreliv og bølgende åser kan utgjøre den perfekte hvilepausen for virkelig å nyte en avslappende kjøretur.

Fra funnene fra forskningen vår i Oslo ble følgende statistikker registrert hos deltakeren vår:

Laveste hvilende hjerterytme: 63 bpm
Høyeste hvilende hjerterytme: 99 bpm
Laveste kjørende hjerterytme: 71 bpm
Høyeste kjørende hjerterytme: 110 bpm
Stress-rangering (forskjell): 37,5

Rangeringene

På andreplass kom Lisboa i Portugal, som hadde en gjennomsnittlig stress-rangering på 36. Sjåførens hjerterytme var på sitt høyeste punkt på 134 bpm - men hjertefrekvensen deres var generelt litt høyere enn noen av de andre sjåførene, med 80 bpm som minimum i hvilende tilstand.

Dette ble etterfulgt av Milano i Italia, på tredjeplass. Byen hadde en betydelig nedgang på 6 poeng, med en gjennomsnittlig stress-rangering på 30. Vår sjåfør i Milano hadde en høyeste hjertefrekvens på 99 bpm under kjøring.

De gjenværende byene av de som ble kartlagt var:

4. London, England
5. Budapest, Ungarn
6. München, Tyskland
7. Praha, Tsjekkia
8. Barcelona, Spania
9. Krakow, Polen

Hvis du vurderer å leie en bil for en biltur til din neste ferie, bør du vurdere å velge oss. Vi er en ledende leverandør av bilutleie, som sammenligner priser fra mange forskjellige selskaper, uten skjulte avgifter.

Du kan bruke våre tjenester for å finne den perfekte bilen for turen din i over 145 land og mer enn 10 000 steder. Vårt praktiske bibliotek av anmeldelser vil hjelpe deg med å finne en leverandør du kan stole på.

Topp relaterte steder

© 2011 - 2024 AS Discover Car Hire Alle rettigheter reservert.